Dette er en oppskrift på karamellkake uten egg og melk.
Dette trenger du:
Bunn:
* 150 gr hvetemel
* 110 gr brunt sukker
* 1 dl kokosmasse
* 110 gr smeltet margarin uten melk
Fyll:
* 1 dl Odense Erlet fløteerstatning
* 1,5 dl sukker
* 1,5 dl sirup
* 50 gr margarin uten melk
* 100 gr hakkede mandler
Glasur:
* 100 gr mørk kokesjokolade uten melk
* 2 ss Odense Erlet fløteerstatning
* 2 ss kokosmasse
Slik gjør du:
Bland mel, brunt sukker, kokos og smeltet smør. Fordel deigen i en smurt rund kakeform eller annen ildfast form. Stek bunnen ved 180 grader i ca 25 minutter midt i ovnen.
Bland Erlet, sukker, sirup og smør i en kjele og kok dette sammen til en gylden tynn karamell. Ca. 5 minutter. Bland i de hakkede mandlene. Hell det hele over den stekte kakebunnen og stek kaken i yttligere 20 minutter. Avkjøles i formen.
Smelt sjokoladen sammen med erlet og fordel glasuren over den avkjølte kaken. Dryss over litt kokosmasse.