God og fin oppskrift på karamellpudding.

Dette trenger du:

1 vaniljestang
6 dl h-melk
3 dl kremfløte
2 1/2 dl sukker
6 egg

Fremgangsmåte:

Denne porsjonen passer til en form på 1 1/2 liter.

Stekes på 100grader i omtrent 2 timer.

Finn fram en brødform eller annen ildfast form på ca. 1 1/2 liter.

Når du lager karamellpudding til fest, skal du unne deg å bruke en ekte vaniljestang i stedet for vaniljesukker. Vaniljestanger gir en bedre smak og du får de fine svarte vaniljefrøene i puddingen. Når du kjøper vaniljestang, er det lurt å klemme litt på pakken i butikken for å forsikre deg om at vaniljestangen er helt myk.

Del stangen i to på langs og bruk en teskje til å skrape ut frøene. Ha både frø og stangen i en kasserolle sammen med melk, fløte og 1 dl av sukkeret. Kok opp og sett den så til avkjøling.

Ha resten av sukkeret i en stekepanne og varm det opp på svak varme til det blir flytende karamell. Pass på at det ikke brenner seg, det skjer lett når sukkeret først begynner å smelte. Hell den flytende karamellen over i brødforma og rull litt på den slik at hele bunnen blir dekt av karamellen.

Pisk eggene lett sammen i en bolle. Når melk- og fløteblandingen er kald, heller du eggene oppi og rører det sammen. Sil det så over i brødformen.

Sett brødformen i en langpanne og hell vann opp til 1/3 av formen. Stek karamellpuddingen litt nedenfor midten av ovnen til den har stivnet. Avkjøl.
Karamellpudding kan med fordel lages dagen før den skal serveres. Da får den satt seg skikkelig.