Dette er en enkel oppskrift på kjøttsuppe for 4 personer.

Dette trenger du:
1 dl byggryn eller 1 boks kikerter
1 liter vann
2 terninger klar kjøttsuppe/kjøttbuljong
1 gulrot
1 skive kålrot
1 skive selleri
1/2 purre
2 koteletter eller rester av svinekjøtt
Evt. litt salt
Nykvernet pepper
2 ss finhakket frisk persille

Fremgangsmåte:
– Ha vann og byggryn i en kjele og kok dem knapt møre, i ca. 1/2 time. (Eller bruk kikerter eller hermetiske bønner som tilsettes til slutt for gjennomvarming.)
– Skrell, rens og del grønnsakene i jevnstore biter.
– Nå har du buljong i kokevannet og kok grønnsakene knapt møre.
– Skjær nå opp biter av kotelettene og la det trekke til det en gjennomvarmt.
– Til slutt smaker du til med salt og pepper.