Oppskrift på kongekrabbe med potetkrem for 4 pers.
Dette trenger du:
2 kongekrabbeklør
1 ss smør
sort pepper
600 g mandelpoteter
1 dl melk
1 dl fløte
50 g smør
salt og pepper
50 g usaltet smør
saft av 1/2 sitron
1 sjalottløk, finhakket
1 cm finrevet frisk pepperot
2 ss soyasaus
Slik gjør du:
Del klørne i serveringsstykker.
Stek dem forsiktig i smøret i en panne, tar omtrent 1 og 1/2 minutt, krydre.
Skrell poteter og kok opp, la trekke til de er helt møre.
Slå av vannet, mos potetene godt, ha i fløte, melk og smør, visp kraftig en stund slik at den blir helt kremete og fin, smak til med salt og pepper.
Brun smøret i en kjele til det blir nøttebrunt, ta av varmen og rør inn resten av ingrediensene.
Anrett den stekte krabba oppå potetkremen, hell sausen rundt om og pynt med friske urter.