Oppskrift på kremkaker med jordbær for 8 kaker.
Dette trenger du:
275 g mykt smør
150 g sukker
400 g hvetemel
1 ts bakepulver
salt
Ekstra:
400 g jordbær i skiver
2 ss sukker
200 g kremfløte, pisket
melis til å søte kremen (kan sløyfes)
Slik gjør du:
Bland smøret og sukkeret sammen med en klype salt. Melet og bakepulveret blandes og siktes i smørblandingen. Rør raskt om til en deig. Deigen formes til en ball, pakkes inn i plastfolie og avkjøles i kjøleskapet i 2 timer.
Varm ovnen til 190 °C (Eller på 170 °C hvis du bruker varmluft), og legg bakepapir på en stekeplate.
Strø litt mel på en overflate, og rull deigen til en pølse. Del den i åtte deler, og form hver del til en ball som legges på stekeplaten og stekes i 15–20 minutter. Sjekk om kakene er ferdige med en fyrstikk. Ferdigstekte kaker tas ut av ovnen og settes til avkjøling.
Del kakene i to og fyll i krem og jordbær. 🙂