Oppskrift på kylling med bønner og spinat for 4 pers.

Dette trenger du:

2 ss hvetemel
¼ ts salt
¼ ts pepper
600 g kyllingfilet
olje til steking
1 ts finhakket salvie
4 tynne skiver parma­skinke eller annen
spekeskinke
2 dl kyllingkraft
2 ts friskpresset sitronsaft
1 ss kaldt smør, i terninger

Bønner:

1 ss olivenolje
1 ss finhakket sjalottløk
200 g (1 boks) canne­linibønner, avrent og skylt
200 g grillet paprika (kan kjøpes ferdig på glass i butikken), i store biter. Evt. grill store paprika­biter i ovnen på
250 grader. Pensle dem først med olje og la stå i ovnen til skinnet begynner å bli svart. Avkjøl.
50 g fersk spinat

Slik gjør du:

Bland mel, salt og pepper i en plastpose. Ha i kyllingen, lukk posen, og vend på den slik at filetene blir dekket med melblandingen. Ta ut kyllingen og rist av overflødig mel.
Varm olje i en teflonpanne til medium varme. Legg i ­kyllingbrystene, og stek under lokk i ca. 4 minutter på hver side. Når de er gjennomstekte, ha dem over på en tallerken, strø over salvie, og pakk inn i skinke. Hold varmt.
Ha kyllingkraft og sitronsaft i pannen. Kok inn til det halve, og pisk inn smør.
Bønnene lager du slik: Stek sjalottløken myk i olivenolje på svak varme. Tilsett de andre ingrediensene, sett på lokk og la surre i ca. 1 minutt. Bland godt, og smak til med salt og pepper.