Dette er en herlig oppskrift på kylling med champignon som passer perfekt for deg som liker godt sopp. Oppskriften er for 4 porsjoner.

Dette trenger du:
1 rå kylling, på ca. 1 kg,
eller 4-6 kyllingbryst
1 boks champignon (185 gr.)
1 ss. margarin
salt og nykvernet pepper
2 dl. vann
½ terning kyllingbuljong (eller vanlig buljong)
1 ts. kinesisk soya
1 dl. kremfløte
2-3 ts. maisenamel
1 dl. sølvløk
1/2 dl. hakket persille

Fremgangsmåte:

Start med å skjære kyllingen opp i biter. Soppen lar du så renne godt av.
Smelt margarin i en stekepanne og fres champignon i noen få minutter. Legg den over i en gryte.
Brun kyllingbitene i stekepannen til de har fått farge. Legg dem over i gryten.

Kyllingbitene kryddrer du med med salt og pepper. Tilsett 1 dl. vann, buljongterning og soya.
La kyllingene småputre under lokk i ca. 30 minutter.
Bland i fløte og maisenamelet utrørt i resten av vannet. La kjelen koke ytterligere i omtrentlig 10 minutter.
Bland i sølvløk (og persille). La sølvløken bli varm og smak til med salt og pepper.

Serveringstips:

Server kyllingretten med ris eller råstekte potetskiver, lett kokte gulrøtter og en salat.