Her er oppskriften på kylling tandoori for 4 personer.
Dette trenger du:
4 kyllinglår
Til marinade:
1 dl skummet kulturmelk
1 båt hvitløk
1 ss finhakket ingefær
1 ts pepper
1/2 ts chilipepper
1 ts garam masala
1 ss olje
saften av 1/2 sitron
10 knuste cashewnøtter
1 ts gurkemeie
1 ts malt koriander
Til tomatsalat:
1 lime
1 løk
4 tomater
1/2 agurk
1 grønn chili
1/2 ts sukker
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Til raita:
1 beger yoghurt naturell
1/2 agurk
1 ts sukker
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss finhakket mynte
120 g tørr ris
1/2–1 ts gurkemeie
Fremgangsmåte:
– Start med å fjerne skinnet på kyllinglårene, og skjær noen snitt i kjøttet. Finhakk hvitløk, og bland alle ingrediensene til marinaden i en pose. Legg i kyllinglårene, og la dem ligge kjølig i marinaden natten over.
– Tørk kjøttet, og legg det i en ildfast form. Stek kyllingen midt i ovnen ved 220 °C i ca. 30 minutter, til kjøttet er gjennomstekt.
– Fortsett med å koke risen som anvist på pakken. Tilsett litt gurkemeie i kokevannet.
– Bland sammen saften av lime, sukker, salt og pepper, og rør til alt har løst seg opp. Finhakk løk, tomat, agurk og chili, og bland sammen alle ingrediensene til tomatsalaten.
– Skrell agurken, riv den og sil fra overflødig væske. Bland agurk, yoghurt og finhakket mynte. Smak til med sukker, salt og pepper.
Server til slutt kylling tandoori med ris kokt med litt gurkemeie, tomatsalat og en avkjølende raita.