Oppskrift på kyllingbryst med melonsalsa for 4 pers.
Dette trenger du:
4 kyllingbryst
4 ss hvetemel
3 egg
Ca. 6 ss brødrasp
4 ss klaret smør (se hvordan under)
½ sitron
Salt og nykvernet pepper
Melonsalsa:
½ honningmelon
1 liten løk
1 rød chili
1 grønn chili, skåret i tynne ringer
1 neve frisk koriander
Salt og kvernet pepper
½ dl presset sitron
Slik gjør du:
Tørk av kyllingbrystene, skjær i tynne skiver på skrå. Dryss over litt salt og pepper. Press over sitron. Vend i mel, dypp i vispet egg og vend i brødrasp.
Varm opp smøret, stek et par kyllingsticks av gangen på middels sterk varme ca. 2 minutter på hver siden, til de er gyllenbrune. Ta ut og legg på kjøkken-papir. Hold kyllingen varm i stekeovnen ved 100 grader.
Melonsalsa: Del melonen i to, ta ut frøene, del fruktkjøttet i små terninger. Finhakk løk, chili og koriander. Bland sammen alle ingrediensene til salsaen, smak til med salt og pepper.