Her er oppskriften på hvordan du kan lage sprøstekt kyllingburger av kyllingfilet.
Kjøp inn godt hamburgerbrød (Brioche hamburgerbrød) eller bak de selv.
Kjøp inn rå kylling filet og skjær i filetene slik at de passer til hamburgerbrød.
Filtene må ikke være for tykke, de må bli gjennomstekt.
Dette trengs:
Hamburgerbrød,
Rå kylling fileter,
salt,
Cheddar ost i skiver,
Rapsolje, til steking,
Saus:
majones,
persille,
hvitløk,
sitron,
litt olje
salatblader
Slik går du fram for å lage hamburger med kylling:
Lag først sausen ved å blande ingrediensene sammen, sett de kaldt i kjøleskap.
Skyll salat bladene, tørk de av.
Hamburgerbrødene deles og varmer i ovnen. (De skal være lune når maten lages sammen.)
Kylling filetene: Del stykkene opp slik at de passer til brødet.( ca 7X7)
Ha på salt og la kyllingen hvile litt, de blir da fastene i fileten.
Ikke ha barn nær ovnen under koking i olje!!
Ha rapsolje i en jerngryte og ha lokk liggende lett tilgjengelig på arbeidsbenken. Ca 3 cm med olje, varm det opp, pass nøye på at det ikke blir for varmt. ( må ikke ryke!)
Finn fram 3 tallerkener:
1 med hvetemel,
1 med vispet egg,
1 med griljermel (brødsmuler som er sprø og knust). Ta kyllingen først i mel, egg og til slutt griljermel, legg de så forsiktig i oljen.
Stekes gyldne på begge sider, bør være gjennomstekt.
Legg sammen kyllingburgerne slik:
Først bunn, saus, salatblad, kylling fileten, cheddar, (evt. tomat i skiver), syltet rødløk,til slutt toppen av brødet.
Serveres med det sammen, evt. med stekte søtpotet biter og eller en liten salatskål til.
Obs: Avkjøl oljen helt og kast den i matavfall sammen med kjøkkenpapir eller i egnet beholder for brukt matolje.
Dette smaker godt for barn og voksne!