Dette er en oppskrift på kyllingburger for 4 pers.

Dette trenger du:

Kyllingbrystfileter x 4

grove hamburgerbrød

100g blandet salatblader

2-3 modne aromatiske tomater

1 agurk

syltede agurker

1 rødløk i tynne skiver

saften av 1 sitron

1 moden avokado

1 ss. majones

1 dl creme fraiche 18%

salt og nykvernet pepper

2 knust hvitløk

3-4 store bake poteter, kuttet i båter

litt olje

Fremgangsmåte:
Mos avokado og bland med litt sitronsaft, majones, rømme, knust hvitløk, salt og nykvernet pepper. Skjær tomater og agurk i tykke skiver.

Kok potetene til de er nesten møre i saltet vann, la dem kjøle og klapp dem helt tørre. Ha i litt smaksnøytral olje i en kjele (solsikke eller maisolje) og stek potetbåtene noen ganger. Legg dem til fett absorberende papir, dryss med grovt salt.

Gni kyllingbrystfileter med olje og smak til med salt og nykvernet pepper. Brun dem på begge sider i olje, legg dem i en ildfast form, legg på et par skiver sitron på hver og stek dem ferdig i ovnen på 175 grader varmluft i ca. 15 minutter.

Rist hamburgerbrødene over en brødrister. Smør med avokadokrem og legg på salat, rødløk, tomat, agurk, kyllingbrystfilet. Serveres med stekte poteter.