Oppskrift på kyllingcurry for 10 pers.
Dette trenger du:
10 kyllinglår
Nøytral olje (for eksempel raps eller solsikke eller soyaolje)
5 løk, skrelt og grovhakket
5 cm ingefær, skrelt
6 hvitløksfedd, skrelt
1 ss malt spisskummen
1 ss malt koriander
1 ½ ts gurkemeie
¼ ts kajennepepper
2 bokser hermetiske tomater
1 beger matyoghurt
2 små blomkålhoder, i buketter
1 ts garam masala (kan droppes)
Slik gjør du:
Fjern og kast skinnet på kyllinglårene, og del lårene i to.
Kjør løk, ingefær og hvitløk sammen i en foodprocessor.
Varm oljen i en stor kjele, og brun kyllingen på alle sider i flere omganger. Legg til side.
Ha løkblandingen i gryten, og stek under omrøring på middels varme til den blir gyllenbrun, men ikke brent.
Tilsett krydderne. Rør rundt, og ha deretter i tomater og yoghurt. La koke under omrøring i 4-5 minutter.
Ha i kyllingen, pluss 3 dl vann. Kok opp, og la småkoke under lokk i en tre kvarters tid.
Ta av lokket, og øk varmen. Tilsett mer vann om nødvendig, og ha oppi blomkålen. La koke til den er nesten mør. Smak til med salt, og rør inn garam masala.