Oppskrift på kyllingsalat med brødkrutonger.

Dette trenger du:

2 egg
1 fedd hvitløk
1/2 dl olivenolje
1/2 dl maisolje
saften av 1/2 sitron
1 ts worchestershiresaus
ca. 25 g parmesan
salt
pepper
4 kyllingbryst
1 romanosalat eller annen kraftig salat
1 neve ruccolasalat
brødkrutonger

Fremgangsmåte:

Pisk sammen eggene. Press eller finhakk hvitløken og tilsett. Spe med oljen i en tynn stråle mens du pisker hele tiden. Tilsett sitronsaft og worchestershiresaus, finrevet parmesan, salt og pepper. Hvis dressingen er veldig tykk, tilsetter du 1–2 ss vann.

Salte og pepre kyllingbrystene og stek dem i en panne. Skjær dem opp i litt store stykker.

Vask og tørk salaten og riv den i mindre biter. Bland inn halvparten av dressingen. Dander salaten på et fat. Ha over kyllingbitene og brødkrutonger og ha resten av dressingen over.

Brødkrutongene kan du kjøpe ferdig, eller lage dem selv at dagsgammel loff. Skjær loffen i terninger, ha olivenolje i en stekepanne og ha loffbitene oppi. Stekes på middels varme til brødbitene blir sprø. Ha gjerne over litt finhakket hvitløk og noen krydderurter under stekeprosessen.