Er du også glad i løksuppe med purre? Her er en herlig oppskrift som lett kan anbefales!
Dette trenger du:
1 rødløk
2 vanlige løk
4 sjalottløker
1 stor purre
4 ss olivenolje
12 dl vann
3 ss Helios grønnsaksbuljong uten gjær
4 hvitløkbåter
1 laurbærblad
2 ss fersk timian
litt hvit pepper
litt salt
1 bunt gressløk
Fremgangsmåte:
Finhakk rødløk, løk og sjalottløk. Finsnitt purren. Varm opp en jerngryte, og hell olivenoljen oppi. Fres løkbitene og purrebitene noen minutter, rør hele tiden så de ikke blir brune. Hell oppi vannet og buljongen. Ha i hvitløkbåtene, som er knust i hvitløkspresse, laurbærbladet og timian. La suppen koke opp. Sett deretter ned varmen, og la suppen småkoke under lokk i 45 minutter.
Smak til med nykvernet hvit pepper og salt. Dryss over finklippet gressløk like før servering.