Dette er en oppskrift på laks og blåskjell suppe som er herlig og god!

Dette trenger du:
400g Laksefilet, uten skinn og ben
500g Friske blåskjell
1/2 Sjalottløk, hakket
Olje
1 1/2 – 2dl Hvitvin
4 1/2dl Kremfløte
3/4dl H-melk
1-2 ss Kaldt smør
Salt og pepper
2 ts Finstrimlet estragon

Til servering:
1dl Hakkete krydderurter, persille, basilikum, timian, dill, o.a.
ca. 2dl Olivenolje
Brød

Fremgangsmåte:

Start med å skjære laksefileten i fire jevne stykker. Dryss dem lett med salt og stek dem gylne i olje. Legg dem så til side. Rens blåskjellene og kontroller at alle er tett lukket. Fres skjell og løk i olje i ca. 1 min. Hell på hvitvin, legg lokk på kokekaret og damp skjellene til de åpner seg, 3-4 min.

Fortsett med å sile fra kraften og ta vare på den. Plukk skjellmaten ut av skallene og legg det til side. Kok opp blåskjellkraften med fløte og la det koke uten lokk til det har kokt litt inn. Tilsett melk, gi suppen et oppkok og smak den til med salt og pepper. Melken må tilsettes til slutt for at suppen ikke skal skille sg. Skulle den likevel gjøre det, kan du jukse med å jevne den med maisenna, da løper den nemlig sammen igjen.

Rør nå inn små terninger med kaldt smør i suppen og skum den opp med stavmikser eller i hurtigmikser. Dersom man ikke har noen av delene kan suppen vispes kraftig med elvisp. Rør inn estragon.

Kjør urtene i food-processor til de er finhakket, spe med oljen til en jevn, grønn puré. Alle slags urter kan brukes, ta det du har.

Fordel suppen i dype tallerkener og legg i laks og blåskjell. Sett frem en skål med urteolje til å dyppe brødet i.