Oppskrift på ovnsbakt laksefilet med risotto for 4 pers.
Dette trenger du:
600 g laksefilet
60 g salt
40 g sukker
pepper
½ dl god olivenolje
Risotto:
olje
1 ss finhakket sjalottløk
1 ss finhakket hvitløk
150 g risottoris
1 dl hvitvin
50 g frosne erter
saften av ½ sitron
50 g smør
50 g revet parmesan
10 basilikumblader, finhakket
2 plommetomater, uten skinn og kjerner, i terninger på 1x1cm (eller 10 cherrytomater delt i to)
1 l kyllingkraft eller -buljong
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 140 grader.
Bland salt og sukker, og dekk laksestykkene med blandingen. La stå i 45 minutter.
Skyll av, og krydre med pepper og god olivenolje. Bak i ovnen i ca. 11 minutter.
Stek løk og hvitløk på svak varme i litt olje til den blir myk. Tilsett ris, hvitvin og en øse kyllingkraft. Rør godt. Tilsett 1–2 øser væske etter hvert som den blir kokt inn. Gjenta til risen har kokt i 16 minutter.
Ha i erter, sitron, smør og parmesan. Rør så inn basilikum og tomat. Smak til med salt og pepper.