Oppskrift på ovnsbakt laksefilet med risotto for 4 pers.

Dette trenger du:

600 g laksefilet
60 g salt
40 g sukker
pepper
½ dl god olivenolje

Risotto:

olje
1 ss finhakket sjalottløk
1 ss finhakket hvitløk
150 g risottoris
1 dl hvitvin
50 g frosne erter
saften av ½ sitron
50 g smør
50 g revet parmesan
10 basilikumblader, finhakket
2 plommetomater, uten skinn og kjerner, i terninger på 1x1cm (eller 10 cherrytomater delt i to)
1 l kyllingkraft eller -buljong

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 140 grader.
Bland salt og sukker, og dekk laksestykkene med blandingen. La stå i 45 minutter.
Skyll av, og krydre med pepper og god olivenolje. Bak i ovnen i ca. 11 minutter.

Stek løk og hvitløk på svak varme i litt olje til den blir myk. Tilsett ris, hvitvin og en øse kyllingkraft. Rør godt. Tilsett 1–2 øser ­væske etter hvert som den blir kokt inn. Gjenta til ­risen har kokt i 16 minutter.
Ha i erter, sitron, smør og parmesan. Rør så inn basilikum og tomat. Smak til med salt og pepper.