Oppskrift på lammecarré med syltet småløk og stekt blomkål!

Dette trenger du:

* 800 g lammecarré, finpusset og rutet fett

Syltet småløk:

* 200 g småløk
* 2 ss sukker
* 2 ss rødvinseddik
* 1 ss olivenolje
* sort pepper
* litt salt

 

Rosmarinsjy:

* 1 pose rødvinssaus
* 1 kvist frisk rosmarin
* 3 ss madeira

Anna potet:

* 800 g poteter
* 100 g saltet smør
* 2 ts nykvernet pepper

Stekt blomkål:

* ½ blomkålhode
* salt
* pepper
* 1 ss smør

Slik gjør du:

1. La kjøttet ligge i romtemperatur i to timer før det stekes. Krydre kjøttet med salt og pepper, brun det i stekepanne på god varme.
2. Stek kjøttet i ovnen i intervaller på 170 grader i 3 min. x 5. Kjøttet skal hvile 5 min. mellom hver gang. La kjøttet hvile innpakket i aluminiumsfolie i ca. 10 min. før du skjærer det opp.

Syltet småløk:

Fortsett med å skrelle løkene, kok dem møre i lettsaltet vann. Smelt sukker til karamell og tilsett eddiken og sitruskallet. Ha så i løk og olivenolje. Smak til med salt og sort pepper. La løken trekke i syltelaken i minst tre timer før bruk.

Rosmarinsjy:

1. Lag sausen ifølge pakken, ha i rosmarinkvisten når sausen småkoker.
2. Ta den ut ved servering og tilsett madeira.

Potetene:

Skjær potetene i skiver og klem ut væsken. Vend potetskivene i smeltet smør med hvitløk og pepper. Legg dem i en smurt, ildfast form og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 40 min.

Blomkålen:

1. Fjern stilkene på blomkålen og del opp i mindre biter.
2. Kok dem i 30 sekunder i lettsaltet vann, og legg dem rett i isvann.
3. Hell av vannet, rist godt av, og stek dem gylne i smør i varm panne.