Oppskrift på lammestek av lår, anbefales!
Dette trenger du:
Ett lamme lår ca. 2 – 3 kg
Frisk rosmarin ca en neve
Ca. 5 stk hvitløk fedd
Svart og hvit hel pepper 2 teskjeer av hver
Grovt salt molden ca en spiseskje
0,75 dl olivenolje
Saften av en 1/2 lime
Slik gjør du:
Start med å først ta hele pepper i en morter som grovstøtes. Ha i rosmarin og hvitløk, grovt salt som støtes til det er blitt en fin purre. Tilslutt blandes olivenoljen og lime i la så dette stå å trekke et par timer. Når det er gjort pensles lammesteken godt inn med marinaden som etterpå settes kjølig til neste dag.
Neste dag tas lammesteken ut slik at den kan tempereres litt før bruning. Deretter brunes steken i jerngryte til den har fått en fin farge. Kok ut gryta med en 1/2 liter vann som etterpå tas i langpanne som settes inn på nederste rille i 180c varm ovn. Steken legges på rist og settes inn på midterste rille i ovnen til den har kjernetemperatur på ca. 60 – 65 c. Husk å bruke ett steketermometer og pass på slik at ikke langpanna koker tørr etterfylles med veske. La steken hvile ca. 15 – 20 minutter dett er veldig viktig og pakk den inn i sølvfolie mens den hviler.