Min oppskrift på hjemmelaget lapskaus med de deiligste grønnsaker.
Hjemmelaget lapskaus kan være mer smakfullt og sunnere enn ferdiglagde alternativer, da man har full kontroll over ingrediensene som brukes.
Det gir også mulighet for å tilpasse smaken etter eget ønske og kan være en morsom og kreativ oppgave å lage maten selv og med familien.

Ingredienser til lapskaus:

Oksekjøtt eks. Bibringe eller bog
matolje til steking,
Gul løk,
Gulrøtter,
Sellerirot,
Kålrot,
Poteter,
Rød paprika.

Kan også godt bruke:
persillerot,
pasternak,
Purre.

Kraft av oksebuljong, e.l.
Litt mazena til jevning.
Salt, pepper og evt. andre krydder som passer til dette.

Slik lages lapskaus:

Del opp kjøttet i spisebiter og stek bitene i matolje til de blir bruke. Ha de over i en gryte og kok vann i pannen og hell over.
La kjøttet småkoke, mens du skjærer opp grønnsakene.


Evt. stek grønnsakene litt før de kommer i gryta, men det er ikke nødvendig.
Kok kjøtt og grønnsaker til de blir møre.

Hvis det er ønskelig kan du ha i litt mazena til jevning, eller evt. smør og hvetemelsjevning, slik at kraften blir litt tykkene.
Server med litt grønt på toppen, gjerne persille eller gressløk.
Flatbrød med smør smaker også godt til.

God middag.

lapskaus oppskrift