Oppskrift på lasagne i stor langpanne. Dette virkelig en god middag for hele familien!

Dette trenger du:
60 stk. lasagneplater (Omtrent. 1 ½ pakke)

Ostesaus:
150 gr margarin
4 dl hvetemel
1 ½ liter H-melk
1 liter vann
3 ts buljongpulver
1 ts pepper
ca 5 dl reven hvit ost (Du kan også bruke 3 ss reven parmesan om du ønsker det.)
salt etter smak

Start med å smelte margarinen i en kjele og rør inn melet. Spe på med melk og vann. Tilsett buljongpulveret. Kokes opp i ca. 5 minutter. Ha i osten og smelt den ned, smak til med salt og pepper. Sausen skal være tyntflytende slik at lasagneplatene skal bli myke.

Kjøttsaus:
2-3 ss margarin
2 løk
2 pk. kjøttdeig (ca. 800 gr)
1 boks hermetiske tomater
ca 100 gr tomatpurè
¾ liter vann
2 ts basilikumkrydder
3 ts buljongpulver
salt etter smak
1 ½ ts pepper
3 fedd presset hvitløk
Ca. 5 dl revet hvit ost til gratinering.

Fremgangsmåte:

Fortsett med å hakke og brune løken. Tilsett kjøttdeigen og mos den med for eksempel en gaffel. Brunes til kjøttdeigen har fått farge. Tilsett da de moste tomatene, tomatpurè, hvitløk, vann og krydder.
La sausen putre i 10-15 minutter. Smak til med evt. mer krydder.

Smør så en stor form til å ha alt i. Begynn med et lag ostesaus. Dekk deretter formen med plater. Platene må ikke dekke hverandre. Legg et lag ostesaus og et lag kjøttsaus over platene. Fortsett vekselvis med plater, ostesaus og kjøttsaus. Avslutt med et lag ostesaus. Påse at alle plater blir dekket med saus. Det blir 4 lag med plater.
Dekk til formen med folie og stek 20 min. på 225 grader, nederste rille. Ta ut formen og fjern folien, strø revet ost over og stek ytterligere i 20 minutter.