Dette er en oppskrift på lettsaltet røkt lammelår for 8-10 personer.

Dette trenger du:
Kjøp et ferdig saltet og røkt lammelår på ca. 2 ½ kg.

Start med å pakke låret inn i aluminiumsfolie og sett et steketermometer i den tykkeste delen. Husk at termometeret ikke skal stå mot ben. Stek låret ved 125 grader til termometeret viser 75-80 grader. Steketiden er ca. 2-2 ½ time. Server låret varmt eller kaldt. Avkjøl i folien.

Tilbehør til kaldt lammelår:
Potetsalat eller nypoteter.
Rømme tilsmakt med rørte tyttebær
Tomater og agurk

Tilbehør til varmt lammelår:
Potetgrateng eller nypoteter
Kokte sommergrønnsaker som sommerkål, brokkoli, neper og gulrøtter
En lys ostesaus smaker meget godt sammen med lammelår og sommerens nye grønnsaker. Her er to enkle varianter:

Baconostsaus:
2-3 porsjoner
200 gr. baconost
2 dl. melk eller buljong
hakket persille
Smelt osten i varm melk eller buljong. Rør til sausen er jevn og gi den et oppkok. Dryss over hakket persille ved servering.

Lettvint ostesaus:
4 porsjoner
3 dl. smuldreloff
6 dl. melk
1 t. tørr sennep
½ ts. salt
¼ ts. hvit pepper
200 gr. revet ost med god smak
La brødsmulene trekke i melken en stund. Kok opp under omrøring og smak til med sennep, salt og pepper.
Ta kjelen av varmen og rør til den smelter.