Dette er en oppskrift på Linguini Pasta med Tuna Puttanesca for 4 pers.
Dette trenger du:
400 g Linguini pasta
2 ss. olivenolje
4 hvitløk, skjæres i tynne skiver
tørket chili flak til å smake
2 ss. kapers
1 1 / 4 kopp Kalamata oliven
1 boks med terninger av tomater, helst San Marzano tomater.
litt ferske basilikum blader, revet i små biter
1 boks tunfisk i olivenolje
salt og nykvernet pepper
Kok pasta i rikelig og godt saltet vann til den er al dente. Varm olivenolje i en panne over middels varme og legg hvitløk og chili flak, la det sauté mens du rører har du i hvitløk til den begynner å få litt farge (ca 1-2 minutter). Tilsett kapers og oliven, sauté for et par minutter mens du rører. Ha i tomatene. Koke til mesteparten av vesken er borte, hell av tomatsaften og tilsett basilikum, salt og nykvernet pepper. La det småkoke til den begynner å tykne litt, ca. 1-2 minutter. Kutt opp tunfisk i små biter med en gaffel og det kom inn, til å smake. Tøm ut pastaen, men spar 1 1 / 4 kopp kokende vann og hell pastaen tilbake i kjele. Hell sausen over, sammen med de lagrede kokende vann og snu det hele rundt noen ganger. Tilsett nykvernet pepper og pynt med basilikum blader, serveres umiddelbart.