Dette er en oppskrift på Linguini Pasta med Tuna Puttanesca for 4 pers.

Dette trenger du:
400 g Linguini pasta

2 ss. olivenolje

4 hvitløk, skjæres i tynne skiver

tørket chili flak til å smake

2 ss. kapers

1 1 / 4 kopp Kalamata oliven

1 boks med terninger av tomater, helst San Marzano tomater.

litt ferske basilikum blader, revet i små biter

1 boks tunfisk i olivenolje

salt og nykvernet pepper

Kok pasta i rikelig og godt saltet vann til den er al dente. Varm olivenolje i en panne over middels varme og legg hvitløk og chili flak, la det sauté mens du rører har du i hvitløk til den begynner å få litt farge (ca 1-2 minutter). Tilsett kapers og oliven, sauté for et par minutter mens du rører. Ha i tomatene. Koke til mesteparten av vesken er borte, hell av tomatsaften og tilsett basilikum, salt og nykvernet pepper. La det småkoke til den begynner å tykne litt, ca. 1-2 minutter. Kutt opp tunfisk i små biter med en gaffel og det kom inn, til å smake. Tøm ut pastaen, men spar 1 1 / 4 kopp kokende vann og hell pastaen tilbake i kjele. Hell sausen over, sammen med de lagrede kokende vann og snu det hele rundt noen ganger. Tilsett nykvernet pepper og pynt med basilikum blader, serveres umiddelbart.