Oppskrift på linsesuppe med kylling og kokosmelk for 4 pers.

Dette trenger du:

Ca. 3 ss olje
1 ts koriander
1 ts spisskummen
1 ts karri
2 piri-piri eller 1 rød chili
2 fedd hvitløk
1 gul løk
1 dl flate linser
3-4 dl buljong (kan tilsettes mer mot slutten om man ønsker)
1 boks kokosmelk
1 boks hakkede tomater
1 rød paprika
4-5 sjampinjong (Kan stekes på forhånd for seg selv før man tar dem i suppa.)
Salt og pepper
16-20 Scampi
frisk koriander

Slik gjør du:

Skrell hvitløken og hakk hvitløk.
Varm olje i en stor kjele. Hell i krydderne og fres dem i oljen. Dette gir MYE god smak, fremfor å ha dem i væske. Legg i en hakket løk.
Skyll linsene og hell de i krydderblandingen og rør litt til alt har krydder på seg. Hell i 3 dl buljong. La det koke i tre minutter.

Ha i en boks hakkede tomater og en boks kokosmelk.
Hakk en rød paprika og sjampinjong. Ha i kasserollen.
Salt og pepre. Kok i ytterligere 15 min.

Snitt opp scampiene og fjern den sorte strengen som ligger noen millimeter under ryggen. Fres raskt i panne med 1 hakket hvitløk, olje og pepper. Dette går fort!
Hell suppen i boller og legg scampi på toppen.
Dryss over litt frisk, hakket koriander og frisk chili, så er maten klar!