Dette er en god oppskrift på linsesuppe av den greske varianten.

Husk å bruke en fin olivenolje!
(4 Porsjoner).

Dette trenger du:
275 g brungrønne linser, små
1 1/2 dl olje, ekstra virgin
1 løk
2 hvitløkfedd
1 gulrot
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpure
1/2 ts oregano
1 l varmt vann
salt og pepper
litt friske urter til pynt

Fremgangsmåte:
Start med å skylle linsene og ha de i en kjele. Fyll på vann til det dekker, kok opp, og la småkoke 3-4 min. Ha de i et dørslag.
Skjær løk, hvitløk og gulrot i tynne skiver. Varm oljen, ha i løk og stek til den er klar. Ha i hvitløken og linsene, deretter de øvrige ingrediensene, hell på varmt vann og smak til med pepper. Kok opp og la småkoke 20-30 min. til linsene er møre.
Smak evt. til med salt og pepper og pynt med hakkede urter ved servering.

Server suppen med: Brød og oliven ved siden av.