Løksuppe – En enkel og smakfull hverdagsfavoritt

I en travel hverdag er det deilig med enkle oppskrifter som samtidig gir masse smak. Løksuppe er akkurat en slik rett! Med få ingredienser og lite tid på kjøkkenet kan du servere en herlig og velsmakende suppe som både metter og varmer. I dette blogginnlegget vil vi dele med deg en enkel oppskrift på hvordan du kan koke deilig løksuppe som hele familien vil elske.

Løksuppe oppskrift

Ingredienser:

 • Litt olivenolje
 • Løk: Gul løk, rødløk, sjalottløk, hvitløk
 • Kraft: Vann + buljong, kyllingkraft eller annet
 • Salt + eventuelt annet krydder
 • Litt jevning

Tilbehør:

 • Brød/loff
 • Ost (jarlsberg)

Slik gjør du det:

 1. Forbered løken: Begynn med å vaske og skjære opp løken. Du kan velge å skive den i hele eller halve skiver, samt kutte hvitløken i små biter.
 2. Fres løken: Ta frem en kjele og tilsett litt olivenolje. Fres løken forsiktig i den varme kjelen til den blir myk og får en deilig, karamellisert farge. Denne prosessen vil gi suppen en herlig sødme og en dypere smak.
 3. Tilsett kraft: Hell over vann med buljong, kyllingkraft eller annen type kraft til det dekker løken godt. La suppen koke i ca. 30 minutter slik at smakene får tid til å utvikle seg og blande seg sammen.
 4. Juster smaken: Smak til suppen med litt salt og eventuelt andre krydder etter eget ønske. Litt pepper eller tørket timian kan være deilig å tilsette for ekstra smak.
 5. Jevning: Ønsker du en tykkere konsistens på suppen, kan du tilsette litt jevning. Rør godt så det ikke danner seg klumper.

Tilbehør – Ostegratinert brød:

For å gjøre løksuppen ekstra fristende og mettende, kan du servere den med deilig ostegratinert brød. Her er fremgangsmåten:

 1. Skjær brød eller loff i skiver og legg dem på en stekeplate.
 2. Topp brødskivene med revet ost, for eksempel jarlsberg.
 3. Sett stekeplaten med brødskivene inn i stekeovnen og la osten smelte og få en gyllen og sprø overflate.
 4. Ta ut stekeplaten og legg en skive ostegratinert brød i hver suppeskål før servering.

OBS: Selv om den grunnleggende oppskriften kun inneholder løk, kan du også tilsette litt sellerirot i fine biter for å gi suppen ekstra smak. Dette er imidlertid helt valgfritt, og suppen blir like god uten.

Med denne enkle oppskriften kan du trylle frem en smakfull løksuppe som både er rask å lage og full av deilige smaker. Perfekt for travle hverdager eller når du ønsker å servere noe godt og hjertevarmende til middag. Nyt løksuppen med ostegratinert brød og skap gode minner rundt middagsbordet!