Oppskrift på lun chèvre med plommer og honning – en spennede dessert for 4 pers.
Dette trenger du:
* 200 g chèvre, f.eks. Haukeli
* 6 gule plommer
* 4 tynne skiver loff
* 3 ss honning
* 1 ss bringebæreddik,
* kan utelates
* ½ hode hjertesalat
* granateplekjerner
Slik gjør du:
1. Del plommene i to og legg dem i en bakefast form, ha på honning, rør litt sammen, ha på folie og bak i ovnen på 160 grader til de er møre, ca. 10 min.
2. Hell av honningen og rør den sammen med eddiken til saus.
3. Vask og bryt opp salaten.
4. Skjær av skorpa på loffskivene, og rist dem sprø i en brødrister eller i en panne.
5. Del osten i 12 like skiver og legg dem på loffen.
6. Gratiner i overvarmen på ovnen til skorpen er gyllen, pass på så det ikke svir seg. Server straks.