Her er en oppskrift på lun grønnsaksalat for 4 personer.
Dette trenger du:
600 g små nypoteter
2 ss salt per liter vann
2 skiver kålrot
1 brokkoli
1 blomkål
Til dressingen:
4 ss lettmajones
4 ss kesam
2 ss lettmelk
1/2 ts dijonsennep
Saften av 1/4 sitron
1/2 ts pepper
1 båt hvitløk
400 g spekeskinke
Fremgangsmåte:
– Vask potetene. Kok opp vann med salt og kok dem møre. Slå av vannet og la dem dampe av seg.
– Del blomkål og brokkoli i passe store buketter og kok dem i vann til de er knapt møre, 3–4 minutter. Hell av vannet og damp av.
– Finhakk hvitløk og bland sammen alle ingrediensene i dressingen.
– Vend poteter og grønnsaker i dressingen eller server den ved siden av.
Server lune grønnsaker med dressing og spekeskinke.