Dette er en oppskrift på mørdeigseplekake.
Dette trenger du:
250 gr. margarin
250 gr. sukker
250 gr. hvetemel
3 ts. bakepulver
2 egg
Slik gjør du:
Ha hvetemel, bakepulver sukker og margarin i foodprocessoren. La massen bli grynete. Tilsett de halvpiskede eggene. Kjør maskinen til deigen samles til en ball.
Klem deigen ut i smurt kakeform, spar litt til å lage gitter på toppen.
Fyll:
Ca. 3-4 eple
sukker
kanel
hakkede mandler
Slik gjør du:
Rens eplene og skjær dem i båter. Legg dem tett i tett oppå deigen i kakeformen. Strø oppå sukker og kanel, og litt hakkede mandler hvis du ønsker det.
Kjevle ut resten av deigen, og skjær ut strimler til gitter. Legg det på toppen.
Steketid: 175 grader i 35-45 minutter på nederste rille. Bruk en form på 24-26 cm.