Oppskrift på Mandelflarn.
Dette er kaker som best kan beskrives som “florlett karamell-knekk” til jul.
Dette trenger du:
100 g. smør
100 g. sukker
100 g. mandler
2 ss fløte
2 ss hvetemel
Slik gjør du:
Begynn med å skålde mandlene. Kok opp vann i en kjele og hell mandlene oppi. La de stå å koke noen sekunder til du ser skallet begynner å løsne. Hell av vannet, og legg mandlene på et håndkle så de får rent av seg. Dra skallet av mandlene. La mandlene ligge å tørke til neste dag, ellers blir det klissete når de skal males.
Smelt smøret bare litt og bland i resten av ingrediensene. Sett deigen med en teskje på en bakepapirkledd stekeplate. Sett max 6 stk på hver plate for ellers flyter de i hverandre.
Stek ved 200 grader ca. 5 minutter. Følg med så de ikke blir brente (har lett for å skje).