Oppskrift på marmelade av appelsin og granateple. Ca. 1l.

Dette trenger du:

4 granatepler, delt i to
(evt. pasjonsfrukt)
2 appelsiner, skrelte
1 ss sitronjuice
1,25 dl appelsinjuice
500 g syltepulver, 2:1

Slik gjør du:

Press ut juicen fra granateplene.
Skjær appelsinene i skiver. Press ut juicen og klem ut det som eventuelt er igjen. Del deretter skivene i små biter.
Bland granateplejuicen og frøene som ble igjen etter at du presset juicen ut av dem, appelsinskivene og -sitronjuicen og fyll opp med appelsinjuicen så det blir 1 liter til sammen. Rør inn syltepulveret og gi det et oppkok. Kok i 4 minutter under konstant omrøring.
Hell over i sterile glass, sett på lokk og la det stå opp ned i 15 minutter. Sett så glassene riktig vei og la dem stå til avkjøling.