Matbøker

Tittel: Frisk av mat

Denne boken inneholder en oversikt over forskjellige matvarers legende egenskaper og næringsinnhold. Boken er delt inn kapitler etter forskjellige kroppsdeler og funksjoner.

Du finner råd om hvilken mat du bør spise mer eller mindre av ved en gitt lidelse. Med et stort sykdomsregister, matvareregister, liste over fremmedord og stikkordregister, er dette en nyttig og lærerik matbok.

Man skal ikke glemme at vår helse og trivsel er helt avhengig av at maten vi spiser gir oss det vi trenger. Mens noen matvarer kan gi grobunn for sykdommer, har andre evnen til å forebygge, lindre og til og med helbrede våre lidelser.

Les Mer…

 

Tittel: Cappelens nye kokebok

Boken inneholder oppskrifter på moderne retter og tradisjonsmat, internasjonale retter, hverdagsmat, helgemat og festmat, mye grønt og lett, allsidig og variert. Har ordliste og stikkordregister.

Nå i heftet utgave!

-1500 oppskrifter
– 640 sider
– Et vell av foto og illustrasjoner Iplansjer med nye råvarer, krydder og ingredienser
– Hverdagsmat, helgemat og festmat
– Moderne retter og den beste tradisjonsmaten
– Internasjonale retter og nye smaker
– Mye grønt og lett, allsidig og variert
– Spesialoppslag om blant annet hvitløk, oliven, kapers, chili, olje og eddik, eksotiske frukter, nøtter og frø i maten, dyrking av bønnespirer, og med gode råd til vegetarianere fra en utdannet kokk og kostholdsøkonom.

Les Mer..

 

 

Tittel: Oppskrifter

Boka har oppskrifter på kraft, sauser, salater, forretter, supper, fiske- og kjøttretter, grønnsaker, desserter og kaker. Den har også vekttabeller og ei oversikt over viktige uttrykk i faget.

Les Mer.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tittel: GI-oppskrifter for hele familien

Boken inneholder oppskrifter på blant annet frokoster, varmretter, vegetariske retter, brød og småbakst, mellommåltider, desserter, dipper og sauser. Oppskriftene har ingredienser med lav GI og lite karbohydrater. Boken inneholder i tillegg et eget kapittel om matvaner og råvarer. 

God mat, gode valg, gode vaner Hele 100 nye oppskrifter på retter som er lette å lage og å like! Her er barnas favorittretter, som hamburger, pizza og pasta med kjøttsaus i sunne utgaver, og dessuten barnevennlige, spennende retter med nye smaker.

I tillegg får du oppskrifter på mellommåltider, brød, kaker og desserter. I boken finner du gode råd om familiens kosthold, og om hva man kan gjøre hvis barna ikke vil spise, eller spiser for mye. Med enkle grep kan man gjøre familiens mat både bedre og sunnere.

Les Mer..

 

 

 

Tittel: Oppskrifter og inspirasjon

Boken inneholder både tradisjonelle og nye oppskrifter på bakverk og desserter.

Oppskriftene er delt inn i kategoriene Lars Liens beste, gelé, drikke, kaker og boller, Freias gode, gamle; og dessert og konfekt. Med plass til egne oppskrifter bak i boken. Har register.

I denne boken går tradisjon og nyskapning hånd i hånd. Her finner du oppskriftene fra siden sammen med et stort utvalg velprøvde oppskrifter fra de gamle bakebøkene.

Om du vil imponere med noe helt nytt, bør du prøve noen av de 11 nye oppskriftene som Lars Lian har komponert spesielt for denne boken. 

Les Mer..

 

 

Tittel: Mester i eget kjøkken

700 grunnleggende matlagingsteknikker blir forklart trinn for trinn med tekst og bilder. Har oppskrifter på retter med egg, ost, melkeprodukter, fisk, skalldyr, fugl, kjøtt, grønnsaker og pasta, supper, sauser, dressinger, gjærbakst, desserter og kaker. Med ordliste og registre.

Fra verdens mest berømte kokkeskole: hemmeligheten bak 700 grunnleggende matlagingsteknikker, illustrert trinn-for-trinn, supplert med ekspertenes råd og tips, kjøkkensjefenes oppskrifter og flotte ferdige retter. * Omfattende illustrert opplagsverk over ingredienser og teknikker for eksperten og amatøren.

– Spenner fra det klassisk franske til det asiatiske kjøkken og beskriver spesialiteter og mattradisjoner fra hele verden.

– Sikrer et vellykket resultat enten det er de enkleste hver- dagsretter eller de mest avanserte oppskrifter.

Les Mer..

Tittel: Smaken av sjokolade

Boka inneholder oppskrifter med sjokolade som hovedingrediens. Fra kjeks, kaker og paier til iskrem, konfekt og drikker.

En uimotståelig bok for alle sjokoladeelskere Sjokolade smaker vidunderlig, og har også vist seg å ha helsebringende effekt. Nå får alle sjokoladeelskere en drøm av en kokebok!

Smaken av sjokolade er full av uimotståelige fristelser. Her finnes alle slags lekkerbiskener, fra kaker og desserter til varme og kalde drikker og konfekt. Det er godbiter som oppfyller alle forventninger en søtmons kan ha. Alle klassiske oppskrifter er på plass: sjokolademousse, brownies, Sarah Bernard og trøfler.

I tillegg byr forfatteren på mer eksotiske og avanserte oppskrifter. Man kan også lese om smak, historie og kultur knyttet til kakaobønnen. Boken er illustrert med deilige bilder som får tennene til å løpe i vann.  

Les Mer..

 

 

Tittel: Den store drinkboken

Boken inneholder 1001 oppskrifter på drinker fra hele verden, blant annet:. Dry martini, Coconut breeze, Kir og Twister. Her finner man med ord et rikt utvalg av drinkoppskrifter av alle slag.

Les Mer…