Dette er en oppskrift på meksikansk kjøttgryte som er veldig veldig god! (Bildet avviker fra denne retten).

Dette trenger du:

500gr. kjøttdeig
1 løk
1 ss. margarin
1 boks hele tomater
½ dl. mild chilisaus
1 dl. vann
1 terning kjøttbuljong
2 båter presset hvitløk
1 ts. oregano
2 krm. chilipulver
½-1 krm. kajennepepper
1 boks hvite bønner i tomatsaus (400 gr.)
salt

Fremgangsmåte:
Start med å hakke løken. Deretter smelter du margarinen i en gryte og fres løken i et par minutter.
Bland nå inn kjøttdeigen og brun den til den har fått farge.
Bland i tomater, chilisaus, vann, buljongterning, hvitløk og krydder.
La alt putre under lokk i 10-15 min.

Rør bønnene forsiktig inn. Smak til og tilsett evt. mer salt og krydder.
Varm opp kjøttgryten ytterligere noen minutter, og server den rykene varm.

Noen tips til slutt:
Denne velkrydrede, meksikanske retten er kraftig og mettene. Lag den gjerne dagen i forveien, da blir smaken nemlig enda bedre.
Loff og slangeagurk i skiver samt nachos-meksikanske chips-passer godt til denne retten.