Oppskrift på minipizza. Denne matoppskriften gir 12 minipizzaer.

Dette trenger du:

Deigen:

20 g gjær
400 g hvetemel
1 ts sukker
1 ts salt

Topping:

600 g modne tomater
olivenolje
200 g revet ost
salt og pepper
2 bunter med friske urter etter eget valg
400 g reker eller økologiske scampi
2 ss sitronsaft
1 ss olje

Slik gjør du:

Bland mel, gjær, sukker, salt og ca. 250 ml lunkent vann og kna til en deig. Sett til heving i ca. en time. Kna deigen og la den heve i 30–40 minutter til. Gjør klar et stekebrett med bakepapir.
Ha raust med mel på benken og del deigen i 12. Lag flate rundinger av deigen og legg dem på brettet. La kantene på rundingene være litt høyere. Pensle med olivenolje.
Legg på tomatskiver. Strø på ost.
Stek på 220 grader i 8–12 min. til de er gyllenbrune.
Imens steker du rekene lett i olje og krydre med salt, ­pepper og sitronsaft. Skyll urtene og ha på litt salt.
Legg minipizzaene på et fat, legg på reker og urter og servér.