Lag deilige muffins med smørkrem.
Muffens vispes sammen og stekes i små papirformer.
De er lette å bake, steker på 10 -15 min, og blir klare for servering etter det.
Smørkrem er ekstra og tar litt lengre tid, da kakene først må være kalde.




Muffins Ingredienser:
Muffins:
130 g smør,
130 g sukker,
200 g hvetemel eller havremel,
2 egg,
1 dl sitronsaft, med eller uten revet skall,
1,5 ts bakepulver
Smørkrem:
200 g smør,
130 g philadelphia ost,
500 g melis,
smaktilsetning: sitrondråper, sjokolade/kakao, nøtter eller frisk bær eks. frosne bringebær.
Bak først muffensene og avkjøle de før man tar på smørkrem.
Muffensene kan godt serveres alene uten krem.
Slik kan muffins bakes:
Ha smør og sukker i en bolle og visp dette til det blir en lysere og luftigere «krem», bruk en kjøkkenmaskin eller håndmixer.
Videre ha i egg, hvetemel/bakepulver og sitronsaft annenhver gang til det blir en jevn deig.
Bestem hva salgs smak muffensene skal ha.
Her er det brukt hakket sjokolade, men kan også bruke kakao, hakkede nøtter, her er brukt valnøtter eller friske evt. frosne bær, her er brukt bringebær.
Fordel deigen i muffens former med eller uten papir.
En teskje pr kake, stor eller liten er valgfritt.
Høye muffens en spiseskje deig, mindre baker en teskje deig!
Settes på plate i ovnen og stek de ved 180 grader i ca 10 -15. min.
Avkjøles.
Det blir ca. 25 – 30 stk
Smørkrem:
Ta smør og Philadelphia ost ut av kjøleskapet og la de bli litt mykere.
Ha smør og ost i en bolle sammen med melis og rør det godt sammen til en jevn krem. Kan røres for hånd eller med mixer.
Her er kremen tatt over i en bakesprøyte, men kan også smøres på kakene med en kniv og litt mønster med en gaffel.
Ha på evt. kakepynt.
Her er brukt krokanrull på sjokoladekakene og kakepynt/ tørket bringebær på fruktkakene.
Bruk det som er i skapet, kakestrø er helt fint.
Hyggelig å servere hjemmebakte kaker til en kaffestund.
God bakst!