Oppskrift på napoleonskake uten egg og melk.
Dette trenger du:
Deig:
* 2 flak Findus butterdeig eller halv posjon hjemmelaget butterdeig (se egen oppskrift)
Vaniljekrem til Napoleonskake:
* 1 pk freia vaniljesaus til koking
* 2 ss sukker
* 2 ss Maizenna
* 2,5 dl melk som tåles
* 2 dråper romessens (kan sløyfes)
* 2 plater gelatin
* 1 dl Erlet
Glasur:
* Melis
* Vann
Slik gjør du:
Kjevle hvert av butterdeigflakene ut til ca 9×45 cm. Deiglengdene legges på en stekeplate dekket med bakepapir og prikkes. La de stå å hvile i ca 15 minutter.
Stekes midt i ovnen, ved 200 grader, i ca 12-15 minutter. Avkjøl.
Vaniljekremen lager du slik:
Bland alt det tørre og melken. Kok opp under omrøring.
Løs opp gelatinplatene i vann som anvist på pakken.
Avkjøl blandingen.
Tilsett gelatin og evt romessens. Bland inn pisket Erlet.
Når deigflakene er avkjølte legges et lag vaniljekrem mellom flakene og glasur av melis over.
La den stå litt før servering, så kremen får satt seg.