Her er en oppskrift på oksekjøtt i grønn karri for 4 personer.
Dette trenger du:
400 gr oksekjøtt for eksempel mørbrad
1 løk
2 ss olje
2 ss grønn karripasta
1 boks, 400 gr kokosmelk
ca 30 gr. søt basilikum
4-5 sitronblad
100 gr små erteauberginer eller annen type auberginer
2 store røde chili
salt/fiskesaus
ca 1-2 dl vann
1 ts brunt eller vanlig sukker
lange bønner
1 boks hermetiske bambusskudd
Fremgangsmåte:
Start med å varme oljen i en wok eller stekepanne. Stek deretter løk og karripasta under omrøring på middels varme i ca 2 minutter til det begynner å dufte krydret.
Varm wok`en din til den er svært varm. Rørstek kjøttet i 2 porsjoner til det er brunet. Legg alt kjøttet tilbake i woken sammen med løk og karripasta, tilsett kokosmelk, vann strimlede rensede chili, vann og sitronblader.
Kok dette opp, skru ned varmen og la det småkoke under lokk i 10 minutter. Knus erteauberginene. Det kan være lurt å legge en kokkekniv med brett blad flatt oppå auberginene og gi et lett trykk så de sprekker, siden da vil auberginene ta opp mer smak fra retten. Ha i auberginene, de lange bønnene som du kutter opp i 5 cm lange biter og bambusskuddene i retten og la alt koke med uten lokk i ca 10 minutter eller til kjøtt og auberginer er møre.
Smak til med salt/fiskesaus og sukker, bland godt. Rør i strimlet søt basilikum.
Serveres med dampet ris og pyntes med chili og søt basilikum.
Du behøver ikke steke kjøttet først, det går fint å bare koke det med.
Bruk slanke auberginer og du burde kjøpe erteauberginer om de er mulig å få tak i.