Opp-ned-kake med Valnøtter og Sitronsmak – En Nydelig Delikatesse for Søte Stunder

Det er noe magisk med duften av nystekt kake som fyller huset, og i dag vil jeg dele oppskriften på en herlig opp-ned-kake med valnøtter og sitronsmak som vil gi deg nettopp den følelsen. Denne enkle kaken er en fryd å bake, og den vil garantert glede både store og små med sin deilige smak og knasende valnøtter. Så finn frem bakebollen, forbered ovnen og bli med meg på en smakfull reise der vi skaper denne herlige kreasjonen.

Opp-ned-kake oppskrift

Ingredienser:

Valnøttbunn:

  • 70 g smør
  • 100 g valnøtter
  • 2 ss store havregryn
  • 0,5 dl sukker

Kakedeig:

  • 3 egg
  • 200 g sukker
  • 270 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 0,5 dl sitronsaft
  • 1 ts tørket appelsinskall (kan sløyfes)

Melisglasur:

  • Melis
  • Sitronsaft
  • Evt. pynt med valnøtter og tørket appelsinskall

Slik bakes denne kaken:

Valnøttbunn:

  1. Smelt smøret og ta det av varmen.
  2. Hakk valnøttene og ha dem i det smeltede smøret sammen med havregryn og sukker. Rør godt sammen.
  3. Ha valnøttblandingen i en rund kakeform med bakepapir nederst.
  4. Hell blandingen i formen og trykk den jevnt utover for å danne bunnen. Sett kakeformen i kjøleskapet mens du forbereder resten av deigen.

Kakedeig:

  1. Ha egg og sukker i en kjøkkenmaskin og visp det til en luftig og kremet eggedosis.
  2. Sikt hvetemel og bakepulver i eggedosisen og rør lett sammen.
  3. Tilsett sitronsaft og tørket appelsinskall (om ønskelig), og rør deigen ferdig.
  4. Hell kakedeigen over valnøttbunnen i kakeformen.

Steking:

  1. Forvarm ovnen til 180-200 grader.
  2. Stek kaken i ovnen i ca. 45 minutter, eller til den er gjennomstekt og har fått en vakker gyllen farge.
  3. Bruk en trepinne til å sjekke om kaken er ferdigstekt.

Avkjøling og Servering:

  1. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg i kakeformen.
  2. Når kaken har avkjølt seg, snur du den forsiktig ut på et kakefat slik at den deilige valnøttbunnen blir toppen av kaken.

Melisglasur og Pynting:

  1. Lag en enkel melisglasur ved å blande melis og sitronsaft til du får ønsket konsistens.
  2. Smør glasuren jevnt over kaken.
  3. Pynt kaken med knasende valnøtter og tørket appelsinskall, eller la fantasien løpe fritt og dekorer etter eget ønske.

Servering: Denne nydelige opp-ned-kaken med valnøtter og sitronsmak er nå klar til å bli servert. Del den gjerne i to deler og fyll den med deilig vaniljekrem, eller server den sammen med en herlig krem for å gjøre opplevelsen ekstra søt og saftig.

Kan også fryses for senere glede! Hvis du ønsker å fryse kaken, kan du tilføye melisglasur rett før servering etter frysingen.

Avsluttende Tanker: Denne deilige opp-ned-kaken er en sann nytelse for smaksløkene, men husk at noen kan ha allergi mot valnøtter. Så vær obs på dette og informer gjestene om ingrediensene i kaken.

Så kom i gang på kjøkkenet og la kreativiteten blomstre med denne smakfulle opp-ned-kaken. Inviter venner og familie til kaffekos og nyt den sammen. Opplev gleden av å bake noe deilig og skape fine minner rundt matbordet.

God bakst og god matglede!