Hjemmelaget pizza kan lages helt fra begynnelsen av eller du kjøper noen eller alle delene ferdig på butikken.
Dette kan du finne ut av selv.
Her er oppskrift på pizza deig:
150 g hvetemel,
2 ss bremyk,
1,2 dl vann,
ca 12 g gjær.
Rør alt sammen etter at vannet er varmet opp til ca 30 grader slik at gjæren få litt lunt vann til hevingen.
Sett deigen til heving ca 1/2 time.
Kjevle ut deigen til den størrelsen du vil ha og legg den på bakepapir i langpannen.
Fyll til pizza:
1 boks hermetiske tomater som bør koke i ca 1 time på svak varme, rør av og til, men må ikke svi seg.
I tomatsausen has i krydder: oregano, bacilikum, salt og hvitløk.
Over tomatsausen has det:
kjøttboller,
skinke i skiver eller biter,
løk eller purre,
sjampinjong i skiver
paprika i biter,
evt: valnøtter og eller andre nøtter
Over has det revet ost.
Hvis du vil kan du erstatte tomatsausen med hvit ost i bunnen av pizzaen er det også godt.
Stek pizzaer på 200 grader i ca 25 – 30 min.
Ta ut når den er ferdig.
Server gjerne med frisk salat.
Hjertesalat, med det som er ønskelig i tillegg.
Lykke til.