Oppskrift på ostekake med hvit sjokolade.
Dette trenger du:
200 g digestive kjeks
50 g smør
450 g hvit kokesjokolade
3 dl kremfløte
400 g kremost naturell
4 egg
2 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprocessor eller lignende og bland smøret i kjeksen.
Blandingen trykkes jevnt utover i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform med ca. 23 cm i diameter.
Sett springformen inn i forvarmet stekeovn ved 180 grader. Stek bunnen i ca. 7 min.
Avkjøl.
Reduser varmen i ovnen til 140 grader. Dekk hele utsiden av kakeformen med et helt stykke aluminiumsfolie slik at kakeformen blir vanntett.
Fyll: Brekk sjokoladen i biter og smelt den forsiktig under omrøring i en kjele sammen med kremfløte.
Visp sammen kremost, vaniljesukker og egg med en håndvisp på lav hastighet til ostemassen blir luftig og glatt. Til slutt tilsettes sjokolade- og kremblandingen i ostemassen mens du visper.
Hell massen i springformen og plasser denne i ovnen i en langpanne fylt med varmt vann (vannbad).
Stek kaken i ca. 1 time ved 140 grader. Kaken er ferdig stekt når den er stiv i kanten, men fortsatt litt dissende i sentrum.Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen med døren på gløtt i ca. 1 time før den tas ut og settes til avkjøling.