Her er oppskriften på ostekake med en hel kurv jordbær.

Det smaker godt med jordbær, har derfor tatt en nøytral smak på osten, slik at jordbærsmaken er dominerende.

Det er best å bake denne kaken dagen før den skal serveres.

Dette må du ha for å bake kaken:

Ingredienser:

1 pk søt havrekjeks, (evt. smeltet smør)

1 kurv jordbær , renset, og tørket lett på papirhåndkle,

2 pakker jordbær gele, (en i selve kaken og en på toppen),

1 eske Philadelphia ost, naturell,

1 beger rømme,

1 beger kremfløte,

ca 100 g sukker.

Slik bakes kaken:

Finn en form som har høye kanter (her er brukt kakeform med

diameter 21 cm),

Knus kjeksen og legg den i bunnen av formen. (hvis det er ønskelig, ha i smeltet smør og dytt kjeksen ned i bunnen),

Kok opp vann 2,5 dl, og ha i gele pulver og rør det er oppløst, sett kjelen i vannbad slik at geleen blir avkjølt, men ikke stiv.

Pisk kremfløte med sukkeret til krem,

ha i rømme (her halvfet) og osten.

Del jordbærer (2/3 del av kurven) og de i.

Ha i geleen til slutt og hell det over i bollen, deretter helles alt over i kakeformen. Sett kaken i kjøleskapet til alt er stivt.

(gjerne over natten).

Kok opp vann 2,5 dl og rør inn gele pulveret, sett det til avkjøling, men må ikke bli stivt.

Ta fram kaken og hell over geleen, eller pynt med jordbær og hell over geleen. Sett kaken på nytt i kjøleskapet til kaken skal serveres. (trenger ca 2 timer i kjøleskapet før servering).

Ta kaken over på serveringsfat og server.

Ekstra jordbær og krem eller is smaker selvfølgelig godt til.

Dette blir en velykket og god kake til et kakebord eller som den eneste kake.

Lykke til, deilig til kaffe.