Her er oppskrift på hvordan bake en hjemmelaget pai med grønnsaker.
Det må bakes en deig og steke den litt, deretter steke de ingrediensene som skal være i paien.
Til slutt helles i egg, melk og oste, før steking.

Følg paioppskriften under:

Paideig:
220 g hvetemel,
120 g smør, i terninger,
1 egg,
ca 60 ml vann,
1 ts salt.
Ha alt dette i en kjøkkenmaskin og rør godt rundt til deigen samler seg. Sett den kaldt i kjøleskapet ca 1 /2 time.
Kjelve deigen ut til en rund kake/pizzadeig, eller den formen som passer til din ildfaste form.
Legg den i formen og lag hull med en gaffel, stekes ved ca 200 grader i ca 12 min. Ta formen ut.

Fyll:
I denne paien er det:
2 stk løk i skiver,
1 søt paprika,
1 fedd hvitløk,
ca 100 g selleri rot,
1/2 boks champignon,
ca 1/2 stk brokkoli,
Stek alt denne i en panne med litt olivenolje til det er lett stekt.
Legg det over i paiformen.

Del opp eller riv ost( jarlsbergost) eller annen gul ost, legg også osten utover i formen.
Hell over:
3 dl melk,
3egg, piskes lett sammen og hell over til slutt.

Stek paien på ca 200 grader i ca 30 minutter.

Server med salat, og rundstykker til.

Det går godt å ha i skinke eller kylling i paien, men denne har bare sopp + grønnsaker.