Lyst å prøve deg på en oppskrift på panna cotta med bærsaus?

Dette trenger du:

Panna cotta
1 vaniljestang
6 dl fløte
3 ss sukker
4 plater gelatin

Bærsaus:
1 1/2 dl vann
1 1/2 dl sukker
250 g bringebær
1 vaniljestang
saft fra 1/2 lime
1 ts god balsamicoeddik

Fremgangsmåte:

Start med å dele vaniljestangen i to på langs. Bruk en teskje eller kniv til å skrape ut frøene. Ha både frøene og stangen opp i en kasserolle sammen med fløten og sukkeret, og varm opp helt til kokepunktet. Det skal ikke koke. Ta det av platen og la det stå å trekke i 10 min.

Fyll kaldt vann i en bolle og legg gelatinplatene oppi. La dem ligge der til de blir myke. Det tar ca. 5 minutter.

Når vaniljestangen har trekt ferdig i fløten, tar du den ut, setter kasserollen tilbake på plata og varmer det opp igjen. Ta gelatinplatene ut av vannet og klem ut vannet av dem. Ha dem opp i fløten og rør rundt slik at gelatinen oppløses. Ta det hele av platen igjen.

Så slår du det over i porsjonsformer eller en stor form. Sett det i kjøleskapet og la det stivne i 3–4 timer. Dette kan du gjerne lage dagen i forveien.

Bærsausen
Du kan godt bruke frosne bær fra frysedisken til denne sausen.

Kok opp vann og sukker. Rør rundt til alt sukkeret er oppløst. Ha bærene i en bolle og slå sukkervannet over. Del vaniljestangen i to på langs. Bruk en teskje eller kniv til å skrape ut frøene, og ha dem opp sammen med bærene. Ha i limesaften og balsamicoeddiken. La det gjerne stå å trekke en stund før du bruker en stavmikser eller foodprosessor og kjører det til du får en glatt saus.