Dette er en oppskrift på pasta med reker og asparges som du garantert kommer til å like!

Dette trenger du:

4 pers

400 g Fettuccine pasta

2 sitroner

olivenolje

500 g tigerreker, fjern skallet og den svarte tarmen

1 løk tynt skivet

600 g frisk grønn asparges, bryte av bunnen og kutt i små biter

2 hvitløk, knust og finhakket

salt og nykvernet pepper

1 3 / 4 kopp kremfløte

1 stor håndfull basilikum blader, skåret i strimler

3 / 4 dl Kalamata oliven uten stein

Kok pasta i rikelig, godt saltet vann til den er al dente. Spar ½ dl pastavann. Legg de resterende vann og la den renne bort.

Rasp opp litt av sitronskallet og press. Ut 3 ss. juice. Varm litt olje i en stekepanne og ha i reker.. La dem koke i 2-3 minutter til de forandrer farge. Tilsett med salt og nykvernet pepper og hell dem på en tallerken. Varm opp litt mer olje og surr løk i 2-3 minutter til den blir myk. Tilsett asparges, hvitløk, salt og nykvernet pepper og la det surre et par minutter for asparges er møre, men fremdeles har bitt. Hell på litt kremfløte, sitron krydder og juice med oliven og basilikum. Hell over pastaen. Serveres umiddelbart. Nå vet du i hvert fall hvor godt reker er til pasta! Bon appetitt.