Dette er en oppskrift på Pasta Pancetta alla Carbonara til 4 personer.

Pasta-Pancetta

Oppskrift:

Til 4 personer
250 g Sopps Makaroniskruer kokt etter anvisning.
250 g pancetta eller bacon (kan også bruke skinke eller kylling)
1 stk squash
1-2 stk finkuttet sjalottløk
2 stk finkuttet hvitløksfedd
½ finkuttet chili (kan droppes til barn)
5 stk eggeplommer
Ca. 100 g revet parmesan
1/2 neve timianblader eller finkuttet salvie
olivenolje
salt og pepper

Slik gjør du:
Start med å finkutte løk, hvitløk og chili. Pancetta kuttes i ca. 1 cm tykke biter. Squashen deles på langs til fire lange biter. Skjær bort mesteparten av kjøttet så nesten kun det grønne er igjen. Skjær igjen det grønne på skrå i tynne avlange biter ca. samme størrelse som makaroniskruene.

Kok pasta al dente i lett saltet fosskokende vann.
Imens har du olivenolje, løk, hvitløk, urter, pancetta og squashen i en passe varm stekepanne og stek til squashen begynner å bli gylden og pancettaen blir sprø.

Pisk eggeplommene og parmesanen sammen og tilsett forsiktig 2-3 ss med pastavannet under omrøring.
Sil av pastaen og legg den tilbake i kjelen sammen med resten fra stekepannen. Bland så egg og osteblandingen over pastaen og smak til med kvernet pepper.
Dandér pasta på tallerken, pynt med ferske urter og riv rikelig med parmesan over.