Oppskrift på pinnekjøtt av lam eller sau. Lammekjøtt anbefales!
Dette trenger du:
Beregn ca 350-400 g pinnekjøtt pr. person.
Slik gjør du:
Man bruker pinnekjøtt av lam eller sau mange synes lam er best pga av sauen gir en kraftigere faaresmak og det fåes både røkt/urøkt pinnekjøtt. Husk at alt pinnekjøtt legges i bløt og vannes ut et døgn i forveien før koking slik at det ikke blir for salt. Så trenger vi en stor romslig kjele med lokk og bjørkepinner uten bark eller en rist. Da tar vi å legger bjørkepinnene på tvers alle veier i bunnen av kjelen eller en rist. Etter det fyller vi vann opp til pinnene eller risten og så legger vi pinnekjøttet på kryss og tvers på toppen av pinnene eller risten. Husk å helle på mer vann så det ikke koker tørt.
Koketid ca 2 – 21/2 time til kjøttet slipper fra bena. Hvis man vil ha litt farge på dem tar vi bare å legger pinnekjøttet på en rist over langpanna og setter inn i ovnen under grillen høyt oppe under sterk varme i ca 5 min. Tilbehør rotmos og det er med vossakorv til eller innmatpølser passer også fint til . Skyen etter dampingen av pinnekjøttet brukes som saus til maten.