Dette er en oppskrift på velsmakende pizza med kjøttsaus.
Dette trenger du:
Bunn:
50 g gjær
3 dl vann
4 ss olje
1 ts salt
ca. 8 dl hvetemel
Kjøttsaus:
6 ss olje
4 løk, finhakket
2 bokser grovhakkede tomater
1 boks (6 ss) tomatpuré
1 ss oregano
2 laurbærblader, knuste
2 ts basilikum
2 ss sukker
2 ts salt
1 ts pepper
400 g revet ost
Fremgangsmåte:
Bunn:
Varm vannet til det er lunkent, og rør det ut sammen med smuldret gjær i en bakebolle. Ha i olje, salt og mel. Dekk deigen til, og la den heve til dobbelt størrelse i ca. 45 min.
Sett ovnen på 210 grader.
Kjøttsaus:
Fortsett med å surre finhakket løk i olje til løken er myk. Tilsett kjøttdeigen og brun den. Tilsett alle de andre ingrediensene i sausen, og la det hele småkoke i 10 min.
Når deigen til bunnen er ferdig hevet, eldt den kraftig, slik at den blir sprø når den stekes. Kjevle ut til to emner og la de heve i ca. 20 min. på stekeplata. Fordel avkjølt kjøttsaus over bunnen, dryss på ost, og la pizzaene stå i ovnen i ca. 20 min.
Hvor mye kjøtt er tenkt her?