Vegetar Oppskrift på potet og løkgrateng med mozzarella og parmesan ost for 4-6 pers.
Dette trenger du:
2 ss smør
2 ss olivenolje
2 hvitløksfedd, finhakket
5 purreløk
5 store poteter
250 g mozzarella
1 ss fersk revet parmesan
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 180 grader og smør en 20 cm kakeform med avtagbar bunn. Ha halvparten av smøret og olivenolje i en kjele og brun hvitløk og diagonalt oppskåret purreløk.
Skjær potetene i tynne skiver. Legg poteter og løk lagvis i en ildfast form sammen med mozzarella og parmesan og smak til med krydder. Fortsett å legge ingrediensene lagvis til alt er brukt.
Hell melk forsiktig over potetene og stek til toppen er gyllenbrun, ca. 1 time. Om nødvendig, dekk med folie for å unngå at toppen blir brent. Server mens retten er varm.