Oppskrift på Quiche.

Dette trenger du:
(for 4 quicher i 18cm form)

deigen:
240g hvetemel
120g smør
ca. 4ss iskaldt vann
ovn temp 180C
fyll
1/2 løk finhakket
100g bacon, strimlet
150ml melk
150ml fløte
2 egg
evt. ost i terninger
salt og pepper
ovn temp 150C

Slik gjør du:
Lag deigen. Ha mel opp i en food prosessor. Skjær smøret i små biter og ha de opp på melet. Sett maskinen i gang og stopp når blandingen ser ut som brødsmuler. Dette tar ikke mer en 20-30 sekunder.

Tilsett vann en ss om gangen til du ser at deigen begynner å komme sammen. Dette bør heller ikke ta mer en 20-30 sek. Hell deigen ut på benken, samle det sammen med hendene. Del deigen i 4 like store deler, rull de lett sammen til en ball og trykk de litt flate. Pakk i plast og sett kjølig, minst 30 minutter.

Ta frem deigen og rull de ut slik at de er store nok for formene. Lag noen hull i deigbunnen med gaffel. Skjær av evt. overhengende deig. Riv av noen stykker bakepapir og krøll de sammen. Glatt de ut og legg de opp på deigen. Fyll med tørkede erter, ris, eller lignende. Sett i forvarmet ovn (180C) og stek i 20 minutter. Løft ut papiret med erter og stek videre i 10 minutter til deigen har fått litt farge. Ta ut av ovnen og avkjøl.

Mens deigen steker kan du steke løk i litt olivenolje eller smør. Stek på middelssterk varme til de er myke (de skal ikke brunes). Tilsett bacon og stek til de gjennomstekt – baconet skal heller ikke brunes. La det avkjøle. Melk, fløte og egg blandes med gaffel. Ost med litt smak er best å bruke.

Når deigen er avkjølt fordeler du bacon/løk blandingen blant tertene. Gjør det samme med osten. Hell eggeblandingen i tertene og sett alle i forvarmet oven (150C). Stek i ca. 30 minutter til ferdige.

La de avkjøle helt før du legger de i plastposer og frysen. De kan godt legges direkte i ovnen fra frysen, regn med at det tar 20-30 min. til de er varme. La de alltid avkjøle noe før servering. Server gjerne med en grønn salat.