Dette er en oppskrift på rødbetsalat med pinjekjerner og fetaost!

Dette trenger du:

2 små rødbeter eller 1 stor
3 ss olivenolje
1 ss honning
1/2 dl valnøtter
1/2 dl pinjekjerner
100 g kapers, store med stilk hvis du finner det, hvis ikke bruker du små
100 g fetaost
1 endviesalat
maldonsalt

Fremgangsmåte:

Rødbetene skal bakes i ovn på 180 grader i ca. 45 minutter.

Rødbeter setter veldig farge, så det er lurt å bruke en skjærefjel i plast når du holder på her. Skrell rødbeten med en potetskreller og skjær den i skiver på litt under 1 cm. Legg dem i en ildfast form. Hell over olje og honning, og bak midt i ovnen til rødbeten er mør.

Grovhakk valnøttene og ha dem i en tørr stekepanne sammen med pinjekjernene. Rist dem til de blir brunflekkete. Nøttesmaken kommer bedre fram når de varmebehandles, det er derfor jeg gjør dette.

Når rødbeten er ferdig, skjærer du skivene i mindre biter og fordeler på et fat sammen med resten av ingrediensene. Du kan gjerne bytte ut fetaosten med en god blåmuggost eller noen skiver med chevre, hvis du liker det.

Serveres med god brød.