Oppskrift på røkt fiskepanne med skogsopp. Dette er turmat for 2 pers.
Dette trenger du:
400 g fisk. Her passer alt fra abbor til torsk
Salt, pepper og litt små granskudd hvis det finnes.
Om du har en ABU røyk-ovn skal den brukes nå
Sausen
200 g sopp
8 stk småløk
4 skiver spekeskinke
2 fedd hvitløk
2 ss smør
2 kvist timian.
2 dl «Turfløte»
Slik gjør du:
Skjær spekeskinken i strimler, skrell småløk, hvitløk, og rens timianen på kjøkkenet hjemme, pakkes i en liten pose. En bit smør kan også puttes oppi.
Stek dette sammen med soppen i en panne. Hell over turfløten hvis du ønsker en kremet variant av gryten. Det er det beste.
Turfløte:
Kok ½ liter fløte ned til 2,5 dl under omrøring sammen litt salt. Gjør dette på lav varme, da fløte har en tendens til å koke over.
Hell den over på en liten flaske med god kork mens den er kokende. Skru på korken og legg flasken i rennende kaldt vann. Denne kan også fryses. Denne er nå holdbar 3-5 dager i diverse temperatursvingninger.